Läkarjouren - Originalet sedan 1989

Originalet sedan 1989

15 jun 2018

Läkarjouren är Sveriges äldsta bemanningsföretag inom vården. Det startades redan 1989, samma år som Ingemar Stenmark vann sin sista världscupsseger och långt innan bemanning och personaluthyrning var etablerade som begrepp. Båda grundarna – sjuksköterskan Annika Högström och läkaren Putte Rutfors – är fortfarande kvar i verksamheten, som styrelseordförande respektive medicinskt ansvarig.

När Läkarjouren startades fanns inte bemanning inom hälso- och sjukvård ens som bransch. Lagen om privat arbetsförmedling ändrades i början av 90-talet då också branschen började etableras. Inom vård var vi på Läkarjouren i stort sett ensamma aktörer och konkurrenterna började dyka upp först i slutet av 90-talet.

Under vår snart 30-åriga resa har vi konstaterat att den enda vägen till framgång som företag inom vårdbemanning är att sätta vårdkvaliteten främst. Den inställningen gör att vi attraherar de bästa och mest kompetenta läkarna och sjuksköterskorna, de som har både medicinsk kunskap och omvårdnadskompetens.

Alla våra konsulter utvecklas kontinuerligt genom nya yrkesmässiga utmaningar. Vi har alltid en medicinskt ansvarig läkare och en kvalitetsansvarig sjuksköterska tillgängliga som stöd och trygghet i olika medicinska frågor. Och vi kvalitetssäkrar vårt arbete kontinuerligt för att uppfylla våra uppdragsgivares krav.

Vill du veta mer om oss och hur vi jobbar, vår syn på bemanning eller vilka tjänster vi kan erbjuda; tveka inte att ta kontakt.