Läkarjouren Sommar 2020 - Covid-19

Sommar 2020

03 jul 2020

Vem hade kunnat ana vilka proportioner Corona skulle ta när vi först hörde talas om viruset i slutet av 2019 och början av 2020. Covid-19, den nya sjukdomen som har drabbat alla samhällsskikt världen över. Snart sagt alla känner någon som insjuknat. Vissa med milda symptom, andra hårdare drabbade med behov av intensivvård, i värsta fall med förlust av en nära anhörig eller en kär vän.

Ni är många som bidragit stort till att vården i Sverige och Norge faktiskt har fungerat under den här extrema tiden. Stort tack till er!

Samtidigt som vi ser nya utbrott av smittspridning på olika håll just nu, både här hemma i Sverige och utomlands, känns det ändå som att alla försöker förhålla sig till ”nya normala”: Hålla avstånd, tvätta händerna, social distansering och munskydd på flygen och så vidare.

Inom flera regioner har fokus på det akuta så sakteliga börjat vändas till förmån för den elektiva verksamheten sedan vårdköerna blivit allt längre och behovet av akutvård förorsakad av pandemin minskat på vissa håll.

Vi ser att det underliggande behovet av inhyrd kompetent personal aldrig varit större men att de normala tidsramarna förskjutits till följd av pandemin. Beställningarna kommer lite senare och med lite kortare varsel. Allt detta är förståeligt då sjukvården och organisationen runt denna fortfarande är hårt belastad. Det innebär att vi får jobba lite annorlunda och vi hoppas på din förståelse.

Återigen, har du veckor där du är tillgänglig för arbete via Läkarjouren, hör av dig till din kontaktperson så snart som möjligt. Ju snabbare vi får vetskap om din tillgänglighet desto snabbare kan vi agera i en föränderlig värld.

Stort tack för era insatser!

Varma sommarhälsningar, Petter Antti VD Läkarjouren