Vår syn på vårdbemanning

Vårdbemanning är ett viktigt komplement för att kunna erbjuda en kvalitativ och jämställd vård. Kvaliteten på vården avgörs av personalens antal och kompetens. Och kompetenserna måste förstås balanseras mot patienternas behov. Bara så kan vården leva upp till idén om högsta möjliga patientsäkerhet.

Men det är inte alltid så lätt för vårdverksamheter, oavsett storlek och oavsett om de är i offentlig eller i privat regi, att upprätthålla denna balans. Patienternas antal varierar, likaså vårdbehoven. Eftersom behovet av olika specialistkompetenser inte är konstant är det svårt att ständigt ha rätt person på rätt plats. Alltför snäva budgetar kan hindra långsiktig planering. Och ligger verksamheten utanför de större städerna kan det vara svårt att rekrytera kvalificerade medarbetare lokalt. För många vårdaktörer blir det svårt att leva upp till vårdgarantin. Då kan vårdbemanning med stafettläkare och stafettsjuksköterskor behöva hyras in som ett komplement till den befintliga vården.

Vårdbemanning som ett komplement till befintlig vård

Vi på Läkarjouren är ett komplement till den befintliga vården. En viktig pusselbit för att kunna hålla vårdgarantin och leva upp till löftet om en god och jämlik vård, men också ett slags första hjälpen för vårdverksamheter som snabbt behöver kunna ta in extra resurser i form av läkare och sjuksköterskor. Hyrläkare och hyrsjuksköterskor som tack vare kunskap och erfarenhet snabbt blir en del av vårdteamet och lever upp till verksamhetens höga krav. Läs mer om hur det är att arbeta som hyrläkare eller hyrsjuksköterska hos oss på Läkarjouren. Eller kontakta oss om du har andra frågor.

Organisation och profession

På Läkarjouren har vi kunskap om och egen erfarenhet av både organisationsfrågor och professionsfrågor. Vi vet vad som krävs för att få vården att fungera, så både verksamheten och människorna i den mår bra och utvecklas. Det ger oss möjligheter att hitta just de kompetenser bland både hyrläkare och hyrsjuksköterskor, som passar bäst för den verksamhet som ska bemannas.

Tillsammans för en bättre vård!

Referenser

Så tycker våra konsulter och partners om att samarbeta med oss.
Jag har jobbat 20 år som sjuksköterska, varav 10 år i bemanningsföretag och har genom åren skaffat mig en hel del erfarenhet och olika upplevelser med diverse bemanningsföretag. Läkarjouren som jag sedan två år tillbaka jobbar med känns pålitligt och stabilt. Jag har dessutom en proffsig och tillmötesgående konsultchef som gör att man känner sig trygg i uppdraget.
Sjuksköterska
-
Läkarjouren har en ansvarskänsla och integritet som sannolikt är oöverträffad i den här branschen.
Specialistläkare
- Radiologi

Läkarjouren

Huvudkontor och besöksadress
Storgatan 24
972 32 Luleå
Sverige

Vegagatan 14
113 29 Stockholm

Org. nr: 556344-6151

Den här sidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

MSF_Vanforetag_2023

Läkarjouren Företagsvän – Läkare Utan Gränser 2023. Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där de behövs mest.

Cookie consent settings

Tillsammans för en bättre vård

Läkarjouren är ett auktoriserat och certifierat bemanningsföretag som matchar specialistkompetenser med kvalificerade vårdtjänster. Alltid utifrån kunskap och omsorg om både vårdgivarens och vårdtagarens behov och villkor.

Auktoriserat Bemanningsföretag - Läkarjouren AB

Sociala medier

Följ oss gärna på LinkedIn och Facebook.