svarta hjälmar Läkarjouren logotyp

Hjälmar till Luleå Hockeys barnverksamhet

04 feb 2022

Vi vet hur viktigt det är att skydda barn från skallskador. Därför har vi tillsammans med Luleå Hockey tagit fram ett jättebra erbjudande på hjälmar till barn i deras Hockeyskola, som också ser ut som idolernas.

Vård och omsorg handlar inte bara om att ta hand om skadan när den skett, det handlar också om att jobba förebyggande så att skador inte uppstår. En ny och säker hjälm kan förhindra att barn råkar ut för allvarliga skallskador på isen.

– Vi tycker det är jätteviktigt att barn rör mycket på sig och att alla som vill spela hockey/åka skridskor ska ha möjligheten att göra det på ett säkert sätt. Utrustningen ska inte vara ett hinder. Därför känns det jättebra att vi i tillsammans med Luleå Hockey nu kan erbjuda barnen i deras verksamhet en säker och bra hjälm som många kan ha råd med, berättar Hannah Rutfors, Marknadschef på Läkarjouren.

Det är viktigt att barn använder en hjälm i rätt storlek, som är rätt anpassad till ändamålet och som inte nått sitt bäst före datum.

Det är vanligt att barn ärver eller använder begagnade hjälmar som kan vara föråldrade eller som inte sitter bra på deras huvuden. Hjälmar behöver bytas ut regelbundet då materialet i hjälmen tappar sin stötdämpande skyddsförmåga med tiden och framförallt om de utsatts för hårda slag eller stötar. De flesta tillverkare har anvisningar för när hjälmen ska bytas ut. Det är också viktigt att spännen och remmar fungerar för att hjälmen ska ge ett rätt skydd, fortsätter Hannah.

En hjälm som barnen tycker om kommer också att användas mycket, framförallt om de får känna sig som sina idoler.

Hjälmarna som vi erbjuder kommer ha samma svarta färg och klistermärken som spelarna i SDHL och SHL använder på sina matcher. Vi hoppas det inspirerar barnen att fortsätta träna så länge som möjligt. Vem vet, en dag kanske vi får möjligheten att följa dom från läktaren när vi vinner SM-guld, avslutar Hannah med ett leende.

Läkarjouren erbjuder nu alla barn i Luleå Hockeys hockeyskola att köpa säkra och bra hjälmar från Bauer till det rabatterade priset 199 kronor (ordinarie pris 599 kr). Här kan du läsa mer om erbjudandet.