Hyrläkare

Arbeta som hyrläkare och var med och bidra till en god och jämlik vård för alla.

Intresseanmälan

Funderar du på att börja arbeta som hyrläkare?

Att arbeta som hyrläkare är både flexibelt och utvecklande. Är du läkare och vill fördjupa dig inom en särskild specialitet eller arbeta på en specifik avdelning är chansen stor att vi kan hjälpa dig att förverkliga dina ambitioner.

Läkarjouren grundades 1989, av läkare – för läkare, och är idag ett väletablerat kompetensföretag inom vården. För oss är kompetensen och personligheten hos de läkare som jobbar som hyrläkare för oss väldigt viktig och vi lägger stor vikt vid att just din profil ska matcha rätt uppdrag. Det gör att vi kan bidra till en god vård, vilket vi tycker att alla har rätt till oavsett var man bor.

Arbeta som bemanningsläkare via Läkarjouren

För att arbeta som bemanningsläkare via Läkarjouren ska du vara väl förtrogen med svensk sjukvård samt ha svensk läkarlegitimation som läkare och minst två års yrkeserfarenhet inom ditt område. Är du specialistläkare ska du ha specialistbevis relevant för den aktuella tjänsten. Arbetet som hyrläkare ställer höga krav på flexibilitet och samarbetsförmåga, men erbjuder också variation och självständighet. Du måste sätta dig in i tjänsteställets arbetsmetoder och rutiner på varje tjänsteställe, för att kunna utföra ditt arbete på bästa sätt. Därför rekommenderar vi att jobba med kontinuitet mot de uppdrag som du är intresserad av. Många som arbetar som bemanningsläkare har redan en fast tjänst, och åker på uppdrag på sin lediga tid, medan andra arbetar heltid som hyrläkare. Hur du väljer att göra är helt upp till dig.

  • Uppdrag för legitimerade läkare och specialistläkare
  • Styr själv över dina arbetstider
  • Uppdrag i hela Sverige och Norge
  • Bidra till din egen utveckling

Vanliga frågor och svar

Nej, ditt bolag måste vara registrerat innan du påbörjar tjänstgöringen.

För eget bolag

Du mejlar din faktura till faktura@lakarjouren.se.

För eget bolag

Under 2019 skedde en förändring som kommer att påverka dig som arbetar för Läkarjouren via eget bolag. Läs mer här

För eget bolag

Läkarjouren är ett auktoriserat bemanningsföretag och medlemmar i branschorganisationen Bemanningsföretagen.

Fler vanliga frågor och svar
Intresseanmälan läkare

Vill du veta mer om hur det är att arbeta tillsammans med oss? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi av oss inom kort.

Egen kontaktperson

På Läkarjouren jobbar vi i specialistteam där vi inom varje grupp har tät kontakt med våra läkarkonsulter och uppdragsgivare. Som hyrläkare hos oss har du alltid en egen kontaktperson som du kan vända dig till med frågor, eller om du vill planera arbetet framåt. Tack vare få kontaktvägar kan vi ge dig som hyrläkare bättre service med allt från planering till boende och lönefrågor. I de flesta fall bokar och bekostar vi en lägenhet med minst ett rum och kök eller kokvrå om ditt arbete är på annan ort.

Vi har hög medicinsk kompetens med många års vårderfarenhet, och våra medicinskt ansvariga läkare deltar dagligen i arbetet med rekrytering och medicinska frågor.

moa-larsson-lakarjouren

Moa Larsson

Ortopedi, kirurgi & urologi
Skicka e-post
0920-21 96 59

Välkommen att kontakta mig

Kontakta mig eller någon av mina kollegor om du vill veta mer om hur det är att arbeta tillsammans med oss. Det går även bra att mejla om du har några frågor.

”Läkarjouren har en ansvarskänsla och integritet som sannolikt är oöverträffad i den här branschen.”

Specialistläkare
Radiologi

Tack för allt ert arbete och organisation!Tänker hur många människor ni hjälpt med ert arbete genom åren, det är fantastisk prestation!Önskar att ni  fortsätter i samma tempo!


Specialistläkare anestesi

”Läkarjouren är välstrukturerade, allt fungerar som utlovat och skulle ett problem uppstå blir det löst direkt.”

Specialistläkare
Anestesi/intensivvård

Lediga uppdrag för läkare

Klicka här

Vi erbjuder även uppdrag för dig som vill arbeta i Norge
Arbeta som hyrläkare i Norge

Läs om hur det är att arbeta som hyrläkare i Norge