Hyrläkare

Arbeta som hyrläkare och var med och bidra till en god och jämlik vård för alla.

Intresseanmälan

Funderar du på att börja arbeta som hyrläkare?

Att arbeta som hyrläkare är både flexibelt och utvecklande. Är du läkare och vill fördjupa dig inom en särskild specialitet eller arbeta på en specifik avdelning är chansen stor att vi kan hjälpa dig att förverkliga dina ambitioner.

Läkarjouren grundades 1989, av läkare – för läkare, och är idag ett väletablerat kompetensföretag inom vården. För oss är kompetensen och personligheten hos de läkare som jobbar som hyrläkare för oss väldigt viktig och vi lägger stor vikt vid att just din profil ska matcha rätt uppdrag. Det gör att vi kan bidra till en god vård, vilket vi tycker att alla har rätt till oavsett var man bor.

Arbeta som bemanningsläkare via Läkarjouren

För att arbeta som bemanningsläkare via Läkarjouren ska du vara väl förtrogen med svensk sjukvård samt ha svensk läkarlegitimation som läkare och minst två års yrkeserfarenhet inom ditt område. Är du specialistläkare ska du ha specialistbevis relevant för den aktuella tjänsten. Arbetet som hyrläkare ställer höga krav på flexibilitet och samarbetsförmåga, men erbjuder också variation och självständighet. Du måste sätta dig in i tjänsteställets arbetsmetoder och rutiner på varje tjänsteställe, för att kunna utföra ditt arbete på bästa sätt. Därför rekommenderar vi att jobba med kontinuitet mot de uppdrag som du är intresserad av. Många som arbetar som bemanningsläkare har redan en fast tjänst, och åker på uppdrag på sin lediga tid, medan andra arbetar heltid som hyrläkare. Hur du väljer att göra är helt upp till dig.

  • Uppdrag för legitimerade läkare och specialistläkare
  • Styr själv över dina arbetstider
  • Uppdrag i hela Sverige och Norge
  • Bidra till din egen utveckling

Stafettläkare i hela Sverige och Norge

Här beskriver vi hur du går till väga för att arbeta som stafettläkare hos oss:

1. Ta kontakt

Kontakta oss via intresseanmälan här på webben eller via telefon på 0920-25 43 00. Om du kontaktar oss via webben kommer en av våra koordinatorer att återkoppla till dig via telefon eller mejl och berätta mer om Läkarjouren och våra uppdrag. Passa på att fråga om allt du är nyfiken på!

2. Berätta om dig själv

Skicka in dina handlingar, CV med personnummer, referenser och en personlig beskrivning. Ditt personnummer behöver vi för att kunna utföra rutinmässiga kontroller mot Socialstyrelsen och IVO.

3. Planering av uppdrag

Utifrån din profil planerar vi lämpligt uppdrag tillsammans. Din kontaktperson på Läkarjouren skickar sedan ett förslag till aktuell uppdragsgivare.

4. Bokning av uppdrag

När uppdragsgivaren godkänt Läkarjourens förslag bokas du in på uppdraget. Du får digitalt ett anställningsavtal och information om uppdraget i god tid innan uppdraget startar.

5. Tidrapportera veckovis

All aktiv tid under tjänstgöringen rapporteras regelbundet och skickas till oss på Läkarjouren. Den aktuella tidrapporten ligger till grund för utbetalning av din lön eller faktura. Arbetar du via eget bolag får du ett fakturaunderlag från oss efter att vi tillhandahållit din tidrapport.

6. Utbetalning och utvärdering

Arbetar du som löntagare betalas din lön ut den 25:e varje månad. Arbetar du via eget bolag skickar du din faktura till oss efter att du fått ditt fakturaunderlag från oss. I vår strävan att ständigt bli bättre ser vi gärna att du efter tjänstgöringen lämnar en utvärdering. Här kan du läsa mer om lön för hyrläkare.

Arbeta som stafettläkare i Norge

Det är många som åker till vårt vackra grannland och arbetar. Läs mer om arbetet som hyrläkare i Norge.

Intresseanmälan läkare

Vill du veta mer om hur det är att arbeta tillsammans med oss? Fyll i dina uppgifter nedan så hör vi av oss inom kort.

Egen kontaktperson

På Läkarjouren jobbar vi i specialistteam där vi inom varje grupp har tät kontakt med våra läkarkonsulter och uppdragsgivare. Som hyrläkare hos oss har du alltid en egen kontaktperson som du kan vända dig till med frågor, eller om du vill planera arbetet framåt. Tack vare få kontaktvägar kan vi ge dig som hyrläkare bättre service med allt från planering till boende och lönefrågor. I de flesta fall bokar och bekostar vi en lägenhet med minst ett rum och kök eller kokvrå om ditt arbete är på annan ort.

Vi har hög medicinsk kompetens med många års vårderfarenhet, och våra medicinskt ansvariga läkare deltar dagligen i arbetet med rekrytering och medicinska frågor.

Sofia Sandquist Läkarjouren

Sofia Sandquist

Driftledare och anestesi
Skicka e-post
0920-21 99 46

Välkommen att kontakta mig

Kontakta mig eller någon av mina kollegor om du vill veta mer om hur det är att arbeta tillsammans med oss. Det går även bra att mejla om du har några frågor.

Tack för allt ert arbete och organisation!Tänker hur många människor ni hjälpt med ert arbete genom åren, det är fantastisk prestation!Önskar att ni  fortsätter i samma tempo!


Specialistläkare anestesi

”Läkarjouren har en ansvarskänsla och integritet som sannolikt är oöverträffad i den här branschen.”

Specialistläkare
Radiologi

”Läkarjouren är välstrukturerade, allt fungerar som utlovat och skulle ett problem uppstå blir det löst direkt.”

Specialistläkare
Anestesi/intensivvård

Lediga uppdrag för läkare

Klicka här

Vi erbjuder även uppdrag för dig som vill arbeta i Norge
Arbeta som hyrläkare i Norge

Läs om hur det är att arbeta som hyrläkare i Norge