vårdbemanning covid

Covid-19 och vårdbemanning

05 feb 2021

Februari månad har precis börjat och många var vi som hade hoppats på att pandemin skulle vara över nu. Tyvärr är det fortsatt hög smittspridning (dessutom av nya muterade virusvarianter) i samhället och nya hårda restriktioner vad gäller resande mellan olika länder. Vi på Läkarjouren tar restriktionerna på fullaste allvar och vi är väldigt måna om att hålla smittspridningen nere.

Inför varje tjänstgöringstillfälle är vi mycket noga med att informera våra läkare och sjuksköterskor om hur de förväntas agera för att hålla smittspridningen nere. Självklart är det här något som all vårdpersonal lever med dagligen, men som arbetsgivare är det vår skyldighet att säkerställa att det efterlevs.

Vid resande till och från Norge ställs det just nu väldigt höga krav på testning av vårdpersonal som reser mellan Sverige och Norge. Vi på Läkarjouren följer alltid FHM, Folkehelseinstituttet i Norge och våra uppdragsgivares råd och rekommendationer. Uppdragsgivare, hyrläkare och hyrsjuksköterskor ska alltid känna sig trygga med att anlita och jobba för Läkarjouren.