11 feb 2021

För att vården ska kunna leverera en god vård är du som sjuksköterska en av de absolut viktigaste pusselbitarna. När Läkarjouren startades var bemanning inom hälso- och sjukvård en helt ny bransch. Lagen om privat arbetsförmedling ändrades i början av 90-talet då också branschen började etableras. Inom vård var vi på Läkarjouren i stort sett ensamma aktörer under 90-talet.

Från och med 1998 har vi även hyrt ut sjuksköterskor och ett spännande år i vår historia var 1999 då vi anställde ett 20-tal sjuksköterskor som samtliga sade upp sig från sin dåvarande arbetsgivare pga missnöje med arbetsmiljö och löner. Vi fick snabbt ett gott rykte som arbetsgivare och blev uppmärksammade nationellt både för god arbetsmiljö och ledarskap. En av dessa sjuksköterskor bytte så småningom bana och började jobba med bemanning hos oss på Läkarjouren, och idag 21 år senare jobbar hon fortfarande kvar hos oss!

Och på samma bana med god kvalitet och arbetsmiljö har vi fortsatt sedan dess. Det är djupt rotat i oss att vi alltid sätter kvaliteten främst, både i samarbetet med våra uppdragivare och de sjuksköterskor som arbetar för oss. När du arbetar som hyrsjuksköterska via Läkarjouren är vi måna om att du ska ha en trygg anställning och vi betalar alltid in till din tjänstepension enligt kollektivavtal, så att du är trygg även den dagen du väljer att gå i pension.

För oss är det viktigt att du som sjuksköterska ska kunna fokusera helhjärtat på ditt uppdrag och alltid känna dig trygg tillsammans med oss. Du har en personlig kontaktperson som hjälper dig med allt praktiskt inför dina uppdrag, och vi har även en kvalitetsansvarig sjuksköterska tillgänglig om det skulle dyka upp något som du behöver hjälp med. Hos oss på Läkarjouren kan du välja mellan en mängd olika uppdrag i hela Sverige.

När du arbetar via oss får du bra arbetsförhållanden, kollektivavtal samt kontroll över din egen arbetstid.  Vill du veta mer om oss och hur vi arbetar? Välkommen att lämna en intresseanmälan så hör vi av oss inom kort!