Generellt sett ligger medellönen för grundutbildade sjuksköterskor inom regionen på 41 100 kronor i månaden, enligt statistik från SCB. För dig som arbetar som hyrsjuksköterska är löneintervallet brett och i lönen är även semesterersättning inräknat. När du arbetar som hyrsjuksköterska erbjuds du en lön baserat på din kompetens och erfarenhet och du får också chansen att utvecklas inom din kompetens genom att jobba på olika vårdinrättningar runt om i Sverige.

Skicka in din intresseanmälan

Faktorer som kan påverka lönen

Flera aspekter påverkar vad en hyrsjuksköterska tjänar. När du arbetar på konsultbasis anpassas din lön utifrån din tidigare yrkeserfarenhet, kompetensnivå och utbildningsbakgrund. Dessutom kan din geografiska placering påverka din lön. Andra faktorer som påverkar är:

  • Uppdragsgivare
  • Mängden arbete
  • Arbetsuppgifter
  • Din specialitet
  • Var i landet du arbetar

Utbetalning av lön för bemanningssjuksköterska

En bemanningssjuksköterskas lön baseras på de arbetstimmar som rapporteras in. Hos Läkarjouren betalas lönen ut den 25:e varje månad. Om du istället vill arbeta via eget bolag så skickar du en faktura till oss efter slutfört uppdrag.

Frågorna är ofta många när du ska ut på uppdrag för första gången. Hos oss får du en egen kontaktperson som hjälper dig med alla funderingar som du kan tänkas ha. Allt från planering av uppdrag till frågor om lön. Som bemanningssjuksköterska hos oss får du personligt stöd och vägledning – varje steg på vägen.

Tjänstepension

När du arbetar för oss omfattas du av ITP och blir anmäld från det att du börjar arbeta för oss. Denna pension är en viktig del av den totala ersättningen och bidrar till att du som medarbetare får en stabil ekonomi även efter arbetslivet. Vi tycker det är viktigt att du är trygg även den dagen du väljer att gå i pension.

Hur är det att arbeta som bemanningssjuksköterska?

Att arbeta som bemanningssjuksköterska är både utmanande och roligt. För de som redan har ett fast jobb och vill ha mer variation, erbjuder bemanningsarbete en perfekt möjlighet att få nya erfarenheter. Många som arbetar som hyrsjuksköterska har redan en fast tjänst någon annanstans, och åker på uppdrag på sin lediga tid. Som hyrsjuksköterska har du förstås ett stort ansvar och du måste sätta dig in i tjänsteställets arbetsmetoder och rutiner. Allt för att se till att du kan utföra ditt arbete på bästa sätt. Därför brukar vi alltid rekommendera att jobba med kontinuitet mot de uppdrag som du är intresserad av.

Läkarjouren som arbetsgivare

Vi på Läkarjouren är ett vårdbemanningsföretag som värdesätter kompetens, delaktighet och goda ledaregenskaper hos våra konsulter och medarbetare. Och eftersom vi har bemannat vården sedan 1989 har vi lärt oss hur vi får våra medarbetare att trivas och fortsätta utvecklas i sina karriärer.

Vi är en värderingsstyrd verksamhet som ser våra medarbetare som företagets främsta tillgång. Därför är det viktigt för oss att veta vad du vill med ditt yrkesliv så att vi kan hitta de bästa lösningarna och uppdragen för just dig. Vi gör också vårt yttersta för att du ska trivas på plats med bra boende samt tydlig och aktuell information.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om lönen för hyrsjuksköterska och hur det är att vara anställd hos oss!