Forskningssamverkan med LTU

Forskningssamverkan med LTU

30 jun 2016

Stiftelsen Surgicon som sedan sex år driver frågan om kirurgisk kvalitet har tillsammans med representanter för Luleå Tekniska Universitet undertecknat ett ”Letter of Intent” angående en forskningssamverkan. Surgicons grundare Dr Margareta Berg har samtidigt förordnats som adjungerad universitetslärare vid LTU i ämnet ”Kirurgisk kvalitet” som därmed blir ett universitetsämne för första gången i historien. Avsikten är att bedriva vetenskaplig forskning på området, och att vidareutveckla moderna mätmetoder för validering av manuell kirurgisk kompetens.

Sedan 2015 har Läkarjouren och Narco Polo A/S ett samarbete med stiftelsen. Det här är verkligen roligt och spännande. Vi gläds med Dr Margareta Berg och stiftelsens framgångar, säger Petter Antti, VD på Läkarjouren.